I Göteborg – En kärleksfull dikt

Det är inte direkt ett julrim detta, men jag fick en stark drivkraft att skriva om Göteborg av någon anledning. Det kan inte ha berott på att jag hittade ett litet julklappstips med just Göteborg som tema. Eller ja, det fanns som ett av flera – i princip alla städer jag inte vill åka till fanns representerade, Men för att visa min goda vilja mot er Göteborgare så är det just posters med er stad som får vara med. Så här har ni ett av de första julklappstipsen: Posters med Göteborgsmotiv!

För alla er som aldrig har varit i Götet- eller Ghööööötett som det heter egentligen – så skall man ta detta med en nypa salt. Armlängds avstånd och inte mata dem så är det som vilken annan stad som helst. Om det inte var för vertikalregnet. Det är mycket obehagligt.

Nu till Göteborg

I Göteborg – ja feskens stad – jag firat mången jul

Men alltid tjafs om typ choklad, ja varje gång nåt strul

Jag undrar om det är som så, att Götet får nej-nej, 

Då bilden kommer att bestå, jag nog sagt tack och hej

  • Det, sa Kålle, är nånting, vi om oss inte bry 

 Ada adderade sen sting, men hon var inte kry

Hon hosta upp en liten sill, och slängde den sen hårt 

  • Din jäva brat, hon fräste till, för fantasi är svårt
  • Stick nu hem, sa Kålle sen, till baksidan där du
  • Kan vaska vin, kalla dig hen och vara fru och fru

En smula av homofobi, man anar ifrån paret

Götets humor, ja den ni – den är aldrig svaret 

Jaha. Det var en tradig historia det där. Jag är uppriktigt ledsen över att jag inte fick in Benny Hill som rim på sill. Benny Hill är på något vis humorns version av Göteborg. Elle vad vet jag? Men de flesta tänker nog direkt på Götet om man råkar se en bild på Benny Hill på samma vis man direkt tänker på tandläkaren när man ser Brittiska flaggan.

Har jag fel? Nej. En svart historia för en svart fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *